Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
Miljø- og klimahjørnet:
21.06.16: Intet var overladt til tilfældighederne, da Rynkeby skulle udvikle et nyt gastronomisk alternativ til vin, hvor smagen matcher maden på landets førende restauranter. I samarbejde med Teknologisk Institut, AgroTech blev den nye drikkemenu, også kaldet Dagmar, udviklet via nye måder at beskrive smage og dufte, sammensætte råvarer på og foodpairing.
Læs mere
09.06.16: Mandag blev en global standard imod madspild lanceret i København under 3GF-topmødet (Global Green Growth Forum). Nestlé, der i de seneste tre år har været et aktivt medlem af styregruppen under World Resource Institute (WRI), som har udviklet standarden som et redskab, der kan bruges af alle led i fødevare-værdikæden imod madspild fra jord til bord, er meget begejstret for den nye Food Loss and Waste Accounting and Reporting Standard og mener, at den kan få vidtrækkende betydning:
06.06.16: Siden Føtex sammen med entreprenørvirksomheden Go Local i 2014 introducerede lokale varer på hylderne i føtex food, har kunderne ifølge supermarkedskæden kun efterspurgt flere danske varer, hvor fokus på kvalitet, smag, håndværk og traditioner er i højsædet. Og derfor afsætter man nu plads til lokale varer i alle sine næsten 100 varehuse, så kunderne, kan gå i den lokale Føtex og købe kvalitetsvarer fra nærområdet.
06.06.16: En ny og anderledes fagmesse ser dagens lys, når Madværkstedet afholdes 21. og 22. marts 2017. Messen supplerer Nordens største fødevaremesse Foodexpo og arrangeres i København af MCH efter ønske fra både brancheforening og udstillere.
21.06.16: Næsten alle importører af frugt og grønt lever op til de sikkerhedskrav, der er for import af vegetabilske fødevarer som bl.a. frugt, grønt og krydderier, og som skal sikre, at forbrugere trygt kan sætte tænderne i fx en banan fra udlandet. Det viser Fødevarestyrelsens seneste kontrolkampagne på området.
21.06.16: Den tyske forretningsenhed WILD Flavors and Specialty Ingredients business unit (WFSI) under Archer amerikanske Daniels Midland Company, udvider nu sin portefølje til at omfatte nye koncepter, der byder på nuancer af mynte. Bl.a. kan veletablerede drikkevarer på hylderne forbedre deres profil ved at inkludere dette karakteristiske strejf af pebermynte-friskhed, mener man.
13.06.16: Både fiskerøgerier og køkkener, der laver ældremad, kan blive skarpere på, hvordan de holder listeriabakterien i skak. Det viser kontrol foretaget af Fødevarestyrelsen, som nu vil udvikle vejledningsmateriale til de to virksomhedstyper.