21. jun 2016 Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
FOODobserver


Forsiden
 




Hold dig opdateret om branchens vigtige begivenheder:

 

Find tidligere omtaler ved kvit og frit at søge på ord eller navne i:
 

 

Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:

 PACKobserver.dk

 


Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.

Miljø- og klimahjørnet:

   

Slagteri skruer ned for energiforbrug i tørreproces

21.06.16: Danish Crown i Horsens sparer 90 procent energi i tørreprocessen med behovsstyret EC-ventilation. Det svarer til en årlig besparelse på 2 mio. kr. pr. år, oplyser leverandøren af anlægget, Ebmpapst, der også slår fast, at tilbagebetalingstiden er 1,4 år.

Læs mere

 

Åben fødevareinnovation i praksis

21.06.16: Intet var overladt til tilfældighederne, da Rynkeby skulle udvikle et nyt gastronomisk alternativ til vin, hvor smagen matcher maden på landets førende restauranter. I samarbejde med Teknologisk Institut, AgroTech blev den nye drikkemenu, også kaldet Dagmar, udviklet via nye måder at beskrive smage og dufte, sammensætte råvarer på og foodpairing.

Læs mere

Ny standard er et vigtigt skridt imod madspild

09.06.16: Mandag blev en global standard imod madspild lanceret i København under 3GF-topmødet (Global Green Growth Forum). Nestlé, der i de seneste tre år har været et aktivt medlem af styregruppen under World Resource Institute (WRI), som har udviklet standarden som et redskab, der kan bruges af alle led i fødevare-værdikæden imod madspild fra jord til bord, er meget begejstret for den nye Food Loss and Waste Accounting and Reporting Standard og mener, at den kan få vidtrækkende betydning:

Læs mere

Gør plads til lokale varer i alle sine varehuse

06.06.16: Siden Føtex sammen med entreprenørvirksomheden Go Local i 2014 introducerede lokale varer på hylderne i føtex food, har kunderne ifølge supermarkedskæden kun efterspurgt flere danske varer, hvor fokus på kvalitet, smag, håndværk og traditioner er i højsædet. Og derfor afsætter man nu plads til lokale varer i alle sine næsten 100 varehuse, så kunderne, kan gå i den lokale Føtex og købe kvalitetsvarer fra nærområdet.

Læs mere

Branchen bag ny fødevaremesse i København

06.06.16: En ny og anderledes fagmesse ser dagens lys, når Madværkstedet afholdes 21. og 22. marts 2017. Messen supplerer Nordens største fødevaremesse Foodexpo og arrangeres i København af MCH efter ønske fra både brancheforening og udstillere.

Læs mere

Fra tema Råvarer
Fra tema Ingredienser
Fra tema Procesudstyr
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev
FOODobserver.dk • Telefon: +45 39 69 43 21 • Email: info@foodobserver.dk
Udgives af GINI·com • Pilegårdsvej 48 • DK-2860 Søborg